Tažné zařízení vám umožní i cyklistiku v Jizerských horách

Uvažujete o pořízení tažného zařízení na Octavii Amsa a zároveň patříte k vyznavačům cykloturistiky? Pak byste mohli využít předností tohoto příslušenství i ve směru převážení bicyklů na velmi dlouhé vzdálenosti. Nosiče kol umístěné na tažné zařízení jsou mnohem výhodnější, než moduly střešní či na páté dveře, jízda s nimi je více bezpečná, snazší na řízení, a máte náklad plně pod kontrolou ve zpětném zrcátku.

chalupa v Jizerských horách

Mnohem obtížnější, než jízda samotná, je pak plánování vhodné trasy, kam se vypravit do přírody, aby to stálo za to, a v tomto směru vám můžeme poskytnout tip, na základě osobních zkušeností, nikoli pouze podepřený mapovými podklady a turistickými průvodci.

Mariánská Hora

Poněkud vznešený název lokality v Jizerských horách, nad obcí Albrechtice, prokazuje svou vznešenost i v reálném módu. Není proto s podivem, že právě do těchto míst se situuje řada rekreantů z Prahy, aby tu trávili své volné dny v průběhu celého roku. Přírodní krásy vám tu učarují i na podzim, kdy se krajina halí do inverzní mlhy, zatímco zde je jasná obloha, s výhledem na Tanvaldský Špičák.

panorama Jizerských hor

Chcete-li tip, jak tu prožít prodloužený víkend nebo delší období, pak se ubytujte v některém z penzionů právě zde, máte odtud jako na dlani horské panorama a především božský klid. S jízdními koly se pak můžete vydat oběma směry, jak do Antonínova a Josefova Dolu a dále do Horního Maxova, anebo směrem na Tanvald, Desnou,, Kořenov, Horní Polubný a Harrachov. Pro cyklistiku je velmi atraktivní okruh z Mariánské Hory do Josefova Dolu a zpět do Jiřetína pod Bukovou, s výstupem východní trasou od lyžařského areálu Světlý vrch.

Možná, že se vám po prožité dovolené v těchto místech nebude vůbec chtít vracet do údolí, kde panuje městský ruch a chaos, ale nemějte obavy, můžete se sem pak kdykoli vrátit a prožít tu další dobrodružství, která snad dovedou nabídnout jen horské masivy.