Je betonový plot se dřevem dobrá kombinace?

Dnes je prakticky nutností mít oplocený pozemek, pokud nějaký máme. Jinak je totiž velká pravděpodobnost, že se náš majetek stane cílem zlodějů. Koneckonců, právě plot představuje často tu největší překážku. Ovšem aby svůj účel plnil, musí být také dobře postaven.

V první řadě je zde volba, který typ použít. Na trhu jich je koneckonců mnoho, od toho betonového přes klasický dřevěný až po obyčejné pletivo. Záleží pak na konkrétní situaci a podmínkách, který z nich použít.

Někdy se ovšem nerozhodneme pouze pro jeden konkrétní materiál, nýbrž pro kombinaci více druhů. Asi nejčastější bývá betonový plot se dřevem. Obvykle se jedná o betonové sloupy a zídku, na které je pak dřevěné oplocení. Otázkou však je, zda je to dobrý nápad.

branka betonového plotu se dřevem

Jistě, není pochyb o tom, že tato kombinace vypadá skutečně pěkně, zvláště když se dobře udělá. A asi není třeba zastírat, že vzhled je při výběru jedním z důležitých hledisek. Avšak rozhodně bychom neměli přitom zapomínat na jeho ochrannou funkci. Ta by totiž měla mít vždy přednost.

Z tohoto pohledu se pak nezdá, že by se jednalo o dobrý nápad. Velmi tím totiž usnadňujeme práci případným zlodějům. Zídka jim totiž může velmi snadno posloužit jako schod, s jehož pomocí pak snadno překonají dřevěnou část. Snadno se tak dostanou na náš pozemek, aniž by poškodili plot či způsobili nějaký rozruch.

klasický betonový plot se dřevem

Zde je samozřejmě na místě říci, že ačkoliv oplocení je jistě důležitou součástí ochrany našeho pozemku, nemělo by být jedinou. V dnešní době můžeme mít kamery či bezpečnostní systémy, které případného nezvaného návštěvníka ihned odhalí a samy upozorní policii, že se zde něco děje.

Je potřeba si uvědomit, že žádný systém není stoprocentně účinný, a že je vždy cesta, jak jej překonat. Nejlepší možností je proto provést několik různých, na sobě nezávislých opatření. Tak budeme mít jistotu, že je náš majetek v bezpečí.